Üzbég embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál
Sziréna

Üzbég embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál

Az éjszaka állítottak meg két, egymás után haladó autót a halasi rendőrök Balotaszállás térségében. A járműveket két üzbég férfi vezette, utasaik pedig afgán és szír migránsok voltak. Az akkor és ott ért véget. 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei szombaton  2 órakor Balotaszállás térségében intézkedés alá vontak két, egymástól nem messze közlekedő járművet. Az egyiket egy 29 éves, a másikat pedig egy 21 éves üzbég férfi vezette. A járművekben a sofőrökön kívül összesen további 12 külföldi utazott, akik szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni- olvasható a police.hu közleményében.

A gyanú szerint a sofőrök a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Mindkettőjüket előállítják és őrizetbe veszik, majd kihallgatásukat követően kezdeményezik letartóztatásukat.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu