Vádemelés a gyilkos ellen, aki rágyújtotta a házat az ismerősére
Sziréna

Vádemelés a gyilkos ellen, aki rágyújtotta a házat az ismerősére

Hiába gyújtotta rá a házat eszméletlen ismerősére egy jánoshalmi férfi, nem tudta elfedni a nyomokat. Igaz, hogy az ügy vizsgálata közigazgati eljárásban indult, a felmerülő körülmények okán emebrölés miatt folyt a nyomozás. A 2015. decemberében elkövetett gyilkosság kapcsán most történt vádemelés, az elkövető  egyébként más bűncselekmények miatt börtönben ül.

Egy emberölés nem mindennapi történetét osztotta meg a nyilvánossággal a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. Egy büntetett előéletű, visszaeső férfi és a sértett ismerték egymást, korábban többször közösen italoztak. 2015. december 12-én, este a sértett áthívta a vádlottat jánoshalmi házába, akivel közösen szeszes italokat és nyugtatót fogyasztottak. A két férfi között az egyik tetőtéri helyiségben szóváltás alakult ki. Az elkövető a vita hevében egy kemény tárgyat vágott az áldozathoz, aki az ütéstől eszméletlen állapotban a szoba padlójára zuhant.

Az elkövető ezt követően öngyújtóval meggyújtott egy párnát azért, hogy az ingatlant felgyújtsa, és ezzel a védekezésre képtelen állapotban lévő, eszméletlen sértettet megölje, egyúttal a bántalmazásának nyomait a tűzesettel elfedje. A férfi a tüzet hátra hagyta és lement a földszintre, ahol magához vette a sértett nyakláncát és mobiltelefonját, valamint a sértett édesapjának kameráját és digitális fényképezőgépét, majd távozott az ingatlanból. A vádlott által okozott tűz a szomszédos szobáról az egész padlás- és tetőtérre átterjedt, és végül a sértett halálát okozta.

A haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálták, majd - mivel felmerült az emberölés gyanúja - a rendőrség 2021. július 22-én  nyomozást rendelt el. A főügyészség a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: ugyeszseg.hu