Vármegyei elismerés a halasi polgárőröknek
Sziréna

Vármegyei elismerés a halasi polgárőröknek

Dunapataj volt a helyszíne a huszadik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőrnapnak. Az egy évvel ezelőtt megalakult Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület is részt vett a rendezvényen. A szervezet két tagja pedig vármegyei elismerésben részesült.

A Szelídi-tó partja adott otthont a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőrnapnak. A rendező Dunapataj önkormányzata és a vármegyei polgárőr szövetség volt. A rendezvényen ötven egyesület, közel ezer fővel képviseltette magát. Ott voltak az egy évvel ezelőtt megakalult Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület tagjai is.

 Dr. Fekecs Dénes, az OPSZ általános és stratégiai elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy 1 millió óránál is több szolgálatot adtak a múlt évben, és más tekintetben is kiemelkedő a teljesítményük. A vármegye 119 településéből 116-ban van polgárőr egyesület, több mint 5 ezer taggal. A program során elismeréseket adtak át az arra méltó polgárőröknek. A kiskunhalasi egyesülettől Kovács Tamás  és Kuti Attila volt a kitüntetett.