Vidám családi napot tartott a rendőrség (galéria)
Sziréna

Vidám családi napot tartott a rendőrség (galéria)

Több mint egy évtizedes hagyomány az a családi nap, amelyet szombaton rendezett meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség és az idén 20 esztendős kiskunhalasi Tesco Áruház. A program helyszíne a hipermarket parkolója volt. A programot fellépők, bemutatók színesítették, de volt lehetőség egészségügyi állapotfelmérésre, a járművek műszaki átvizsgálására is. Az érdeklődők pedig megismerkedhettek a rendőrség, a tűzoltóság, a büntetés-végrehajtás, a katonaság, a mentőszolgálat eszközeivel, járműveivel is. Az eseményt egy vidám családi vetélkedő zárta.

Ismét összefogott a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a kiskunhalasi Tesco Áruház. Farkasné Wodring Zsuzsanna és Varga-Balogh Diána koordinálásával egy családi napot szerveztek a hipermarket parkolójában. A rendezvénynek évtizedes múltja van. A szervezők úgy állították össze a programot, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. Dr. Bátori Gábor alezredes, Kiskunhalas rendőrkapitánya köszöntötte a megjelenteket, a programot pedig Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg. Eljöttek a védőnők, a Magyar Vöröskereszt Kiskuhalasi Területi Csoportjának aktivistái, a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a Magyar Autóklub szakemberei is. A Koliken Kft. jóvoltából kerékpározni lehetett, de volt ugrálóvár is. A rendőrség, a mentőszolgálat, a tűzoltóság, a honvédség pedig az eszközeiket, járműveiket mutatták be.

Látványos bemutatók színesítették a rendezvényt. A Kenguru ovis csoport, a Passion Dance, a Grand Up, a Kiskunhalasi Fitness Egyesület mellett a Fazekas Mihály Általános Iskola jelenlegi és volt tornászai repkedtek a gumiasztalról, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának rendész tanulói pedig önvédelmi tudásukról adtak számot. Nagy sikere volt a Juma Kutyaiskola bemutatójának, de nagy tapsot kapott a bácsalmási, speciális képzettségű rendőrkutyák showja is.

A rendezvény egy családi vetélkedővel zárult, amelynek feladatait az idén 20. születésnapját ünneplő kiskunhalasi Tesco Áruház segítségével állították össze a szervezők. Hét csapat nevezett a megméretésre, köztük dr. Bátori Gábor rendőrkapitány családja is. A KRESZ-teszt kitöltése után ellentétes kormányzású kerékpárral kellett egy szlalom pályát teljesíteni. A záró feladat pedig a részegszemüveges vásárlás volt, egy előre megírt lista alapján. A hangulatos versenyt a Ferencz-család nyerte.