Viharkárok: munkában a halasi tűzoltók
Sziréna

Viharkárok: munkában a halasi tűzoltók

A pénteki vihar után ismét volt dolguk a halasi tűzoltóknak. Kunfehértón nagy mennyiségű csapadék szivattyúzásában segédkeztek, városunk területén pedig jókora ágakat tört le a szél. Jánoshalma térségében esett a legtöbb eső az elmúlt 24 órában az idokep.hu adatai szerint. 

Pénteken délután ismét lecsapott a vihar térségünkre. Az Országos Meteorológia Szolgálat már a délután folyamán kiadta a narancssárga riasztást, Jánoshalma és Kunfehértó térségét érte el korábban a vihar. A két településen jelentős mennyiségű csapadék esett rövid idő alatt. Kunfehértón szinte az egész falu megmozdult, a településüzemeltetési társaság órákon át dolgozott a károk elhárításán. Szükség volt a kiskunhalasi tűzoltók segítségére is, több helyszínen bevetették a szivattyúkat.

Az idokep.hu hivatalos adatai szerint a mérőállomás 38 milliméter esőt rögzített az elmúlt 24 órában. Jánoshalmán ez a szám 59 milliméter volt. A halasi tűzoltók az elmúlt 24 órában 5 riasztást kaptak viharkárok elhárítására, a fehértói szivattyúzás mellett többek között a Magyar utcában egy jókor letört ág akadályozta a forgalmat. A kiérkező egység rövid időn belül beavatkozott és megszüntette az akadályt. Készenlétben volt a Tüzes Kunok Járási Mentőcsapat több tagja is, ám bevetésükre nem volt szükség.