Viharkárokhoz riasztották a halasi tűzoltókat
Sziréna

Viharkárokhoz riasztották a halasi tűzoltókat

Kiskunhalason is ágakat tört le és fákat fordított ki a földből a viharos erejű szél. A tűzoltóinkat öt helyszínre riasztották, de egy halasi egység Kalocsára vonul, ugyanis elkél a segítség.

Halasi tűzoltók: 23 eseménynél segítettek

A Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területén 11 esemény volt szombaton. Mint megtudtuk ebből 1 közúti baleset, 10 viharkár, illetve 2 riasztás Kiskunmajsán volt. Ezen kívül segítségnyújtáson volt két kiskunhalasi egység. A Baja és Kalocsa területén 12 alkalommal segítettek. Összesen így 23 eseményt számoltak fel a szolgálatban lévők.

Előzmények

Narancssárga riasztás van érvényben, ennek hatásait Kiskunhalason is lehet érezni. A viharos erejű szél miatt több helyszínen kértek segítséget a kiskunhalasi tűzoltóktól. A Petőfi utcán egy fa dőlt az útra, de riasztás érkezett a Kolmann utcából, az Eperd utcából és a Munkács utcából is. A Zsanára vezető úton is szükség volt a tűzoltók beavatkozásra. Az egész megye területén vannak viharkárok, folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Egy kiskunhalasi tűzoltóegység Kalocsára indul, ahol minden kézre szükség van. Közben a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai is dolgoznak a viharkárok elhárításában.

Fotók: Csala Mónika, Greguss Viktor