Villája volt, nyugdíjasra támadt, autót akart lopni és még a barátját is leütötte
Sziréna

Villája volt, nyugdíjasra támadt, autót akart lopni és még a barátját is leütötte

Több, önmagában is súlyosan büntetendő cselekmény terheli azt a kiskunhalasi férfit, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. Rabolni akart, vasvilla nyelével leütött egy férfit és még egy Suzukit is el akart lopni. Arról már nem is beszélve, hogy elfogása előtt kristályt fogyasztott. 

Négy napon belül három bűncselekményt is elkövetetett egy kiskunhalasi férfi. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint  az elkövető tavaly augusztusban egy élelmiszerbolt előtt észrevette a szomszédjával beszélgető 70 éves sértettet. A vádlott az idős asszony mögé lépett, és a hóna alól megpróbálta kirántani a pénztárcát. A rántás nagy erejű volt, attól a sértett elesett, azonban a pénztárcáját olyan szorosan fogta, hogy a vádlott nem tudta elvenni. A sértettel beszélgető ismerőse látva a történteket rákiabált a férfira, aki ettől megijedt és elmenekült.

Az elkövető egy órán belül egy parkoló autót akart ellopni. Egy tégladarabbal betörte az autó bal első ablaküvegét, majd a kormány alatti borítást széttörte, a vezetékeket elszaggatta, és a gyújtáskapcsolóba egy idegen kulcsot helyezett. Minden igyekezete ellenére a gépjárművet nem tudta elindítania, így végül az autórádiót szakította ki a helyéről és azt lopta el.

A vádlottnak felelnie kell egy négy nappal korábbi bántalmazás miatt is. Egy baráti ünneplés során ittasan őrjöngött, kiabált, majd egy vasvilla nyelével hátulról, kis erővel fejen ütött egy férfit, akivel a földön tovább dulakodott. A sértett az alkarján 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett. Az elkövetőt a kiskunhalasi rendőrök még a rablás napján elfogták. Ekkor szervezetében kristály néven ismert kábítószer maradványait találták, így a bűnlajstroma tovább bővült.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés és lopás bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ugyeszseg.hu