Visszaeső majsai rablót ítéltek el
Sziréna

Visszaeső majsai rablót ítéltek el

Feltételesen volt szabadlábon az a 27 éves kiskunmajsai férfi, aki nem bírt magával és tavaly október 24-én nem akart fizetni az élelmiszerboltban. Ezt követően elmenekült a helyszínről, de egy őt számonkérő férfit az árokba lökött. Most visszaesőként ítélte el a Kiskunhalasi Járásbíróság. 

A Kiskunhalasi Járásbíróság rablás miatt 5 év börtönre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 27 éves kiskunmajsai férfit, akivel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség emelt vádat. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint  a vádlott tavaly október 24-én Kiskunmajsán az egyik élelmiszerboltban 5010 forint értékű árut rakott a kosarába, azonban a pénztárnál csak 10 forintot fizetett. Az eladó többször is felszólította őt a hátralék kiegyenlítésére, azonban a vádlott fizetés nélkül távozott.

Egy közelben lakó férfinak az eladó beszámolt a történtekről,  aki a vádlott után eredt gépkocsival, és őt a közelben utolérte, majd számon kérte a kifizetetlen számla miatt. Ekkor a vádlott megragadta a férfi kabátját, majd őt az árokba lökte, aztán eltávozott.

A vádlottat korábban zsarolás miatt 3 év börtönre, és 3 és közügyektől eltiltásra ítélték, ebből a büntetéséből 2019. szeptember 9-én feltételes kedvezménnyel szabadult, ezért visszaesőnek minősül. Az ítélet nem jogerős, a vádlott ugyanis fellebbezést jelentett be, míg az ügyészség és a védő 3 nap gondolkodási időt kértek nyilatkozatuk megtételére.