Adventi vásár és programok Kiskunhalason
Kultúra

Adventi vásár és programok Kiskunhalason

A főtér felújítási munkálatai miatt az idén a Sétáló utcában kerül megrendezésre az Adventi Vásár. Kézműves portékák, kosarak, fa- és kerámia ajándéktárgyak, ízletes falatok és természetesen forralt bor is kapható lesz majd a vásárban.

A december 12-i nyitónapon 16 óra után várjuk a családokat, érdeklődőket a Közösségek Házával szembeni nagy parkolóba, ahol a város karácsonyfája kerül felállításra. Az ünnepi szimbólumot kiskunhalasi ovisok, kis iskolások által készített díszek ékesítik majd. A cipős doboz adományokat itt bárki a fa alá helyezheti, aki adományával szeretné segíteni a rászoruló családokat. Ünnepi áldást, polgármesteri köszöntőt, élő zenét a karácsonyfa ünnepi világításba borulása követi majd.

A program a Közösségek Házában folytatódik, ahol a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület kézműves estjén, karácsonyfadíszeket lehet készíteni, hulladék és természetes anyagokból. De az ügyesebbek madáretetők, fenyőfadísz alakú madárkalácsok és díszes madáreleségek készítésébe is belefoghatnak.

Közben a nagy teremben felcsendül Maruzsenszki Endre és barátainak jazz-folk koncertje is.

Érdemes lesz nyitott szemmel járni a Sétáló utcában, mert a vásározók mellett a volt Gyűjtemények Házának kapubeállójában kerül felállításra Kiskunhalason első alkalommal a betlehem.

A szervezők december 23-ig, minden este zenés programmal várják a lakosságot, melynek részletes műsorát a plakáton olvashatják!

Szöveg: Vadkerti Mónika