Csatornázás - hívjanak rendőrt, ha károsodik a jármű
Archívum

Csatornázás - hívjanak rendőrt, ha károsodik a jármű

A Halason zajló szennyvízcsatornázási munkálatok óhatatlanul nehezítik a közlekedést, sok helyen kell kerülgetni a gödröket vagy az úton lévő köveket. Több járműben keletkeztek már kisebb nagyobb károk e miatt.

Ha valakit ilyen "baleset" ér célszerű, ha egyből rendőrt hív a helyszínre, e nélkül az igazolás nélkül ugyanis nem tudnak kártérítési eljárást indítani. Nagy János alezredes, a közlekedési osztály vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy -a kisebb kőfelverődéseknél komolyabb esetekben- a rendőrségi ügyelet számát kell hívni.

A rendőrök amint tudnak kimennek a helyszínre és úgy járnak el mint például egy vad balesetnél, rögzítik, lefényképezik az ott tapasztaltakat, eljárást nem indítanak, de a dokumentumokat elteszik amiket a kártérítési eljáráshoz ki lehet kérni. A rendőrséghez érkeztek már hívások úthibák okozta károk miatt.

A rendőrök az utak végleges helyreállításáig az útviszonyoknak megfelelő, figyelmes közlekedésre intenek mindenkit, ha pedig olyan útproblémákat tapasztaltnak melyek veszélyeztetik a közlekedést ők maguk is értesítik az utak fenntartóit.

-A beruházás kivitelezői rendelkeznek biztosítással, amikor megtörténik egy ilyen káreset és a helyszínen még dolgoznak, akkor nekik kell szólni - nyilatkozta Barta József a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának vezetője. A generálkivitelező a Duna Aszfalt, az irodájuk a majsai úton a vastelep után, a benzinkúttal szemben található, itt is lehet jelezni a károkat Dunai Gábornál.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvíztisztító telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű.

A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg-fotó: Fehér Erika

{phocagallery view=category|categoryid=670|limitstart=0|limitcount=0}