Aranyminősítésű helyi borok a Halasi Borudvar borversenyén
A hatodik alkalommal életre hívott Halasi Borudvaron idén is megrendezték a már hagyománnyá vált borversenyt, amelyen a halasi Szőke Pincészet több borával is arany minősítést kapott.
Kunszeri Miklós, a Cultores Moris Redemptionis borlovagrend nagymestere szólt arról is, hogy az utóbbi évekbe rendkívül népszerűvé vált a rosé borfajta, amely mára Kiskunhalas és a régió zászlósborává vált. Ebből az alkalomból a Duna Borrégió készített egy könyvet, és ehhez egy szakmai konferenciát is rendeztek Kiskunhalason. Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke megnyitó beszédében ugyancsak arról beszélt, hogy a régió borai kezdik visszanyerni régi népszerűségüket.
Az emberek rájöttek arra, hogy mértéktartó borfogyasztás milyen pozitív hatással van az egészségükre. A Halasi Borudvarhoz hasonló gasztronómiai és kulturális rendezvények célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, amelynek mára komoly pozitív hozadéka van a régió bortermelőinek.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos
{phocagallery view=category|categoryid=432|limitstart=0|limitcount=0}