Farkas Dániel a Fidelitas új elnöke (galéria)
Közélet

Farkas Dániel a Fidelitas új elnöke (galéria)

Budapesten az MVM Dome-ban tartotta a Fidelitas XIX. Tisztújító Kongresszusát szombaton délután. A rendezvényen új elnökséget és elnököt választott a Fidesz ifjúsági társszervezete. A Fidelitas szervezetének élére a szervezet elnökének, a leköszönő elnökség egyik tagját, a Kiskunhalason élő és dolgozó, korábban alpolgármesteri tisztséget viselő Farkas Dánielt választották.

Szombaton délután tartották a Fidelitas XIX. Tisztújító Kongresszusát Budapesten az MVM Dome impozáns épületében. A rendezvény sajtónyilvános protokoll megnyitóját követően zárt üléssel folytatódott a kongresszus. A zárt ülést követően a partnerszervezetek képviselői mondtak köszöntőt a jelenlévőknek, majd a tisztújítás eredményhirdetésére került sor.

Fidelitas küldöttek a kongresszuson

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a küldöttek a szervezet új elnökének egyhangúan, a politikai pályáját Kiskunhalason kezdő és jelenleg is a városunkban élő és dolgozó Farkas Dánielt választották. Az elnök mellett megújult a Fidelitas elnöksége is. A Fidesz ifjúsági társszervezete alelnöknek Biró Marcellt, Hack Angelikát, Kálmánczi Miklóst, Kozma Dávidot, Kupcsok Pétert, Mohácsy Istvánt és Tóth Réka Kamillát választotta meg.

Illés Boglárka, a leköszönő elnök

A rendezvényre több kiskunhalasi politikus és magánszemély is elkísérte Farkas Dánielt, akik az elsők között gratuláltak a Fidelitas új elnökének. Elismerését fejezte ki Farkas Dániel új tisztségéhez és sok sikert kívánt munkájához, mások mellett Kuris István László, Kiskunhalas Város alpolgármestere, és Vincze Attila a Kiskunhalasi Önkormányzati Testület fideszes képviselője.

Az új elnök és a megújult elnökség

Farkas Dániel a megválasztásáról és vezetői célkitűzéseiről a Halas Televíziónak a helyszínen nyilatkozott, amelyet olvasóink a televízió hétfői, 19 órakor kezdődő híradójában láthatnak.

Farkas Dániel programjának ismertetése közben

Farkas Dániel pályája röviden:

Farkas Dániel 2007-ben érettségizett a kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban, 2010-ben történelem alapszakos bölcsész végzettséget szerzett a Szegedi Tudományegyetemen, 2013-ban okleveles történelem- és földrajztanár lett ugyanezen intézményben. 2014 és 2019 között önkormányzati képviselő és alpolgármester volt Kiskunhalason, jelenleg a város stratégiai tanácsadója. 2006 óta tagja a Fidesznek és a Fidelitasnak, 2008-tól a Fidesz kiskunhalasi alapszervezetének alelnöke, 2019-től a Fidelitas országos alelnöke. Nős, feleségével egy közös kislány gyermekük van. Szabadidejében sportol, kedvenc sportága a labdarúgás.

Vincze Attila, kiskunhalasi önkormányzati képviselő, a Szilády RFC elnöke, csapatmezzel ajándékozta meg Illés Boglárkát

Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere gratulál Farkas Dánielnek