Félidőnél a kórházi beruházás
Archívum

Félidőnél a kórházi beruházás

A beruházás felénél tart a halasi Semmelweis kórház ezért bejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be, hogy mi történt eddig és milyen feladatok vannak még hátra. A térség országgyűlési képviselője Lukács László és Gyovai István Halas polgármestere is örömmel üdvözli, hogy az év végére jobb körülmények és korszerűbb eszközök segítik majd az ellátási körzethez tartozó több mint százezer beteg gyógyítását.

A Semmelweis kórház struktúraváltását több mint 2,8 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió és az  Európai Szociális Alap. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg. A teljes mértékben korszerűsített radiológiát még tavaly átadták, az egy napos sebészetet pedig a közelmúltban. Hamarosan elkészül az új intenzív osztály, a szülészet nőgyógyászat régóta várt fejlesztése, de a gyógytorna is új helyet kap.

Folyamatban vannak az eszközbeszerzések is. 550 millió forintnyi műszer már megérkezett. Lengyel János orvosigazgató pedig arról adott tájékoztatást, hogy létszámbővítésre is lehetősége nyílik a kórháznak. Hét orvossal előszerződés van őszre, egy új belgyógyász viszont várhatóan már napokon belül munkába áll.

Kellner Barnabásné ápolási igazgató azt hangsúlyozta, hogy embert próbáló feladat az építkezés alatt gyógyító munkát végezni, de a kórház személyzete és a betegek is türelemmel viselik a munkálatokkal járó felfordulást. Szontagh Miklós projektfelelős tájékoztatása szerint még 5 hónap van hátra a beruházásból, vagyis november végére szeretnék befejezni a halasi kórház modernizálását.

A kórház vezetése bízik abban, hogy lehetőség nyílik majd a további fejlesztésre is, hiszen most a hatodik szintig nyílik mód a korszerűsítésre viszont a többi emelet is rászorulna, például a nyílászárók cseréje elengedhetetlen lesz.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=959|limitstart=0|limitcount=0}