Gigafőzés legközelebb a Sóstó Csárdában
Óriási tömeg várta a Sós Dezső közétkeztetési mesterszakács és segítői által vasárnap megfőzött halasi savanyú máj kiporciózását. Bánhatja, aki lemaradt, de az életműdíjas konyhaművész már az október 1-i I. Sóstó Csárda pálinka és bandérium mustra rendezvényre koncentrál, ahol pincepörkölttel lepi meg majd a nagyérdeműt, tehát a hiányzóknak lesz alkalmuk pótlásra három hét múlva.
„Hál Istennek a különleges kulináris-show megmozgatta Kiskunhalas ínyenc felét a nagyszerű szüreti rendezvényünkön, mint ahogy a szakácsokat is, akik igencsak megdolgoztak a sikerért – mondta Sós Dezső. A több mint 2000 literes giga-fazékba a savanyú májhoz valók a körülbelül 1500-1700 adaghoz a következők: 440 kg sertés hús, 140 kg máj, 230 kg hagyma, majd 200 liter víz, a só és az egyéb fűszerek is tucatnyi kilót nyomtak. Köszönöm a Vári Szabós tanulóknak, a Sóstó Csárda vezetőinek, szakácsainak és Benke Laci bácsinak is a közreműködést. Reggel fél hétkor kezdtük meg a már előkészített nyersanyagok főzését és bő 3,5 fél óra kellett a készenléthez. Az október 1-i, I. Sóstó Csárda pálinka és bandérium mustrán is hasonló mennyiség készítését tervezem, csak ezúttal egy még nem főzött étekfajta, a pincepörkölt lesz a menü.”
Kiskunhalas város főterén kígyózó sorok álltak az alkalmi főzőhellyé alakított zenepavilon körül, hogy hozzájussanak a rendkívüli finomsághoz, ami alig egy óra alatt elfogyott.
Kép-szöveg: Kovács Iván
{phocagallery view=category|categoryid=147|limitstart=0|limitcount=0}