Kórház - új liftek épülnek
Archívum

Kórház - új liftek épülnek

Mintha egy óriási sátor állna a kórház szakrendelőjében. A fólia mögött az új lift alapjain dolgoznak a szakemberek. Ez a szakrendelő két szintjét köti majd össze, de tőle pár méterre épül egy másik lift is, ami a hármas és ötös szint között teljesít majd szolgálatot, vagyis a műtő az ébredő és az intenzív osztály között.

A liftek alapjait készítik most elő, ehhez a szakemberek több mint 10 méteres mélységig egy speciális technológiával, cementtejjel oszlopokat készítettek.

Közben megérkezett az új eszközök egy része: altató és lélegeztető készülékek, betegőrző monitor, ekg, defibrillátor, infúziós pumpák, eeg, és gasztroenteorológiai berendezések. Egy részüket már használatba is állította az intézmény.

Közben tovább épül az úgynevezett torony is. Emiatt ezekben a napokban a négyes, ötös és hatos szint közepéről kiürítik az orvosi szobákat és irodákat. Amíg tartanak a munkálatok addig ideiglenes helyeken működnek a kiköltöztetett egységek.

További változás, hogy új helyre költöztek a járóbeteg tüdőrendelések. Most már a Tüdőgondozó területén, a földszinten fogadják a tüdőbelgyógyászati, valamint a légzésfunkció és allergológiai vizsgálatokra várókat. A tüdőbelgyógyászati vizsgálatra az előjegyzés a 77/522-077, a tüdőszűrésre a 77/522-046-os telefonszámon kérhető.

A Semmelweis kórház struktúraváltását több mint 2,8 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió és az Európai Szociális Alap. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg-fotó: Fehér Erika