Gigafőzés legközelebb a Sóstó Csárdában
Archívum

Gigafőzés legközelebb a Sóstó Csárdában

Óriási tömeg várta a Sós Dezső közétkeztetési mesterszakács és segítői által vasárnap megfőzött halasi savanyú máj kiporciózását. Bánhatja, aki lemaradt, de az életműdíjas konyhaművész már az október 1-i I. Sóstó Csárda pálinka és bandérium mustra rendezvényre koncentrál, ahol pincepörkölttel lepi meg majd a nagyérdeműt, tehát a hiányzóknak lesz alkalmuk pótlásra három hét múlva.
Zenével zárultak a Szüreti Napok
Archívum

Zenével zárultak a Szüreti Napok

Ma délután ért véget a háromnapos rendezvénysorozat. Hétvégén többezer ember döntött úgy, hogy kilátogat a különleges kulturális programokra. Az elmúlt órákban musicalekkel és Erdély legsikeresebb magyar énekesnőjének, Dancs Annamari fellépésével zárultak a Szüreti Napok.
Szeptember 11-re emlékeztek a halasi tűzoltók
Archívum

Szeptember 11-re emlékeztek a halasi tűzoltók

A tíz évvel ezelőtti, World Trade Center elleni merényletben több mint háromezren haltak meg, köztük nagyon sok tűzoltó. A hősökre emlékezte ma pontban 14:46 órakor, amikor 2001-ben a toronyépületbe csapódott az első repülőgép.
Vasárnap délelőtti programok a Szüreti Napokon
Archívum

Vasárnap délelőtti programok a Szüreti Napokon

Vasárnap délelőtt iskoláscsoportok váltották egymást a Kiskunhalas főterén felállított nagyszínpadon. Míg az óriási főzőedényben rotyogott a savanyúmáj, addig a közönség kulturális programokkal tölthette el idejét.
1500 adag étel készült (galériával)
Archívum

1500 adag étel készült (galériával)

Vasárnap délelőtt 1500 adag savanyúmájat készítettek el Kiskunhalas főterén. Sós Dezső mesterszakács a Sóstó Csárda csapatával és a Vári Szabó Szakközépiskola ifjú résztvevőivel főzte meg az ínyenc falatokat. A munkálatokat Benke László olimpiai bajnok mesterszakács felügyelte.  
Vasárnapi szüreti programok
Archívum

Vasárnapi szüreti programok

A szervezők ma is sok érdekességgel várják a vendégeket a Szüreti Napok rendezvénysorozaton. Könnyűzenei koncert, néptánc és persze a savanyúmáj-főzés is vonzza a halasiakat a főtérre.
Gyorsétterem a konyhánkban
Receptek

Gyorsétterem a konyhánkban

Néha jól esik egy kicsit „lazábbra venni a figurát” és összetett, bonyolult ételek helyett valami egyszerű, ám finom falattal meglepni a családtagokat. A hot-dogot szinte mindenki szereti. Azonban én sokkal jobban kedvelem a gyorsbüfékben vásárolt helyett a házilag készített verziót. Íme a recept!
Rita asszony hétköznapi ízvarázslata - Gyorsétterem a konyhánkban
Archívum

Rita asszony hétköznapi ízvarázslata - Gyorsétterem a konyhánkban

Néha jól esik egy kicsit „lazábbra venni a figurát” és összetett, bonyolult ételek helyett valami egyszerű, ám finom falattal meglepni a családtagokat. A hot-dogot szinte mindenki szereti. Azonban én sokkal jobban kedvelem a gyorsbüfékben vásárolt helyett a házilag készített verziót. Részletek ITT!
Négyet rúgott a KFC
Archívum

Négyet rúgott a KFC

Az 51. percben szerezte meg az első gólját a Kiskunhalasi FC a Szeremle elleni bajnoki mérkőzésen, ettől kezdve csak az volt a kérdés, hogy mekkora arányú lesz a győzelem. Végül négy megadott és két meg nem adott gólig, valamint számtalan ziccerig jutott Kis Péter csapata, amely megérdemelten tartotta itthon a 3 bajnoki pontot. Az ifik is négyet vágtak a Szeremlének, így szép a hazai fociszombat.