Olyan édes, hogy már csíp
Önök is szeretik a különleges ízkombinációkat? Mondjuk egy finom, bundás husit, melyet egy egyszerre édes és csípős szószban „fürdetünk meg”? Ha a válaszuk igen, akkor a most következő recept biztosan elnyeri tetszésüket.
Bundás csirkefalatok édes-csípős mártással
A husi hozzávalói: csirkemellfilé, szójaszósz, szezámmag, só
A bundázáshoz: liszt, 1 tojás, 1 dl sör, víz, olaj, só
A mártáshoz: Erős Pista, méz, szezámmag, citromlé
Elkészítés: A húst felvágom vékony csíkokra. Besózom és meglocsolom szójaszósszal, állni hagyom a hűtőben kb. 1 órát. Közben elkészítem a sörtésztát: a palacsintatésztától kicsit sűrűbb állagú tészta legyen. A liszthez tojást, sört, vizet, sót és egy kis szójaszószt adok, majd szép simára keverem. A mártáshoz mézet és Erős Pistát keverek el (kicsit több legyen a méz), pici citromlevet is adok hozzá, hogy ne legyen annyira édes, és szezámmagot is szórok bele. A húsdarabkákat a tésztába mártom, megszórom szezámmaggal, majd forró olajban kisütöm. Ha szép aranybarnára sült, kiszedem. Kukoricás rizzsel a legfinomabb. A falatokat mártogathatjuk a szószban, vagy tálalás előtt ráönthetjük.
A hagyományosnak éppen nem mondható ízvilágot kedvelő ínyencek tapsolni fognak örömükben, ha megkóstolják ezt a páratlan finomságot. Kellemes időtöltést kívánok a konyhában!
Rita asszony
Fotó: Szőri Attila