Sütő – főző leckék a kronachi vendéglátós tanulóknak Kiskunhalason
Archívum

Sütő – főző leckék a kronachi vendéglátós tanulóknak Kiskunhalason

Hétfőn érkezett meg Kronachból a testvérvárosi delegáció újabb csoportja két szervezővel és hét diákkal a Lorenz Kaim Iskolából, a bajor tartomány képviseletében. Nyolc napon keresztül tanulmányozzák a magyar vendéglátás sajátosságait, annak gyakorlati fortélyait próbálják meg ellesni a Matéza étteremben, a Sóstó csárdában, a Muskátli cukrászdában, illetve a Royal Sütőipari Vállalatnál.

Valamennyi szakmában – pincér, szakács, cukrász, pék – képviseltetik magukat a fiatalok.

A gyakorlati tapasztalatszerzésen túl bemutatkozó vacsoraestre is készülnek, melynek középpontjában a Frank ízek, – hagyományok, bemutatása szerepel. Helyszíne pedig a Vári Szabó István Szakképző Iskola tanétterme lesz.

A halasi vendéglátó szervezők gondoskodnak a munka mellett városnézésről, kulturális programokról, és jut időutazásra, kikapcsolódásra is.

A partner iskola szervezői budapesti városnéző kirándulást, Lajosmizsén lovasbemutatót, továbbá a tanyacsárda gasztronómiáját megismerő szakmai előadással, kóstolóval kedveskednek vendégeiknek.

A vendéglátó diákok és tanárok meglepetésként egy „magyaros grill-partyt” hoznak össze búcsúzásképpen és összefoglalónak a német diáktársaiknak a záró estre.

Reméljük, hogy a magyar diákokhoz hasonlóan ők is tapasztalatokkal gazdagodva, szakmai tudással felvértezve fejezik be ezt a program sorozatot – mely közel tíz éve működik sikeresen a két város és vonzáskörzetének vendéglátós üzletei, és a két iskola között.

A magyar szervezők – Kőrösi Jánosné, Pősz Attila, Illés Tamás, Margit Ferncné, Némethné Lehoczki Edit és a Vendéglátós munkaközösség közreműködésével – a német partnerekkel - Albin Ralf, Manfred Herzog és Ralf Lindlein tanárokkal– együttműködve mindent elkövetnek a sikeres nyári gyakorlat érdekében.

Szöveg: Illés Lajos