Süssünk rémséges tortát!
Receptek

Süssünk rémséges tortát!

Egyre több halasi család ünnepli a halloweent. És képzeljék, vannak olyan receptek, amik kimondottan ehhez a naphoz kapcsolódnak. Az egyik ilyen édességet magam is elkészítettem. Félelmetes, de nagyon finom.

Halloween vakondtúrás torta

Hozzávalók:

A piskótához: 5 db tojás, 80 g cukor, 1 dl napraforgó olaj, 100 g finomliszt, 40 g cukrozatlan kakaópor, 1 csomag sütőpor
A töltelékhez: 1 csomag habfixáló, 2 ek porcukor, 5 dl habtejszín, 80 g csokoládédara, 3 db banán, 1 citromból nyert citromlé

Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és belecsurgatjuk az olajat. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk. A tésztát a formába öntjük. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt torta tetejére késsel „rajzolunk” egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetsszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tortadarát. A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk azokat.

A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető. Mivel halloween alkalmából készül, félelmetes gumicukrokkal dekoráljuk.