Tompán találkoztak a határ menti judokák
Sport

Tompán találkoztak a határ menti judokák

A MultiSport a határokon át projekt keretében a foci és a kézilabda után újra a határ menti települések cselgáncsozói találkozhattak egy jó hangulatú sportrendezvényen. A program célja most sem csupán a küzdelem volt, hanem hogy a sport hídat építsen a határ menti települések lakosai közt.

2022. január 23-án Tompán találkoztak a szerbiai és a magyar judokák, hogy összemérjék erejüket. A sportrendezvényen kb. 50 cselgáncsozó képviseltette magát a szerbiai Nyers István Akadémia, a magyar Tompa SE és a Bácsalmási Sprint Egyesület színeiben. A tompai találkozó kiváló erőnléti és taktikai megmérettetés volt a résztvevő sportolóknak, mely felkészíti őket az előttük álló, idei évi küzdelmekre. A judo versenyekbe fektetett energiák pedig nem maradtak viszonzatlanok, mert a résztvevők éremmel és oklevéllel távozhattak az igencsak fárasztó nap végén.

A MultiSport HUSRB - MultiSport across the border című projekt a judo, a kézilabda és a futball sportágakhoz kapcsolódó rendezvényeken és programokon keresztül fűzi szorosabbra a határ menti települések 10-18 éves fiataljai, szervezetei és települései közti kapcsolatokat. A projekt az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia segítségével és az Európai Unió finanszírozása révén kerül megvalósításra. A projekt egy sikeres együttműködés eredményeként jött létre a Tompai Sportegyesület és a tótfalusi Nyers István Akadémia SE partnerségében.

A MultiSport HUSRB tompai judo rendezvénye igazán baráti, jó hangulatban zajlott. Ez a program sem csupán a megmérettetésről szólt, hanem nagyban hozzájárult a határ menti települések sportolóinak, sportvezetőinek és lakosságának kapcsolatépítéséhez. Hiszen a sportnak közösségépítő ereje van, képes összekötni olyan embereket is, akiket országhatárok választanak el. Ezért fontosak az ilyen szervezett tematikus programok, melyek teret adnak a határ menti települések kapcsolatépítéséhez.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A cikk tartalmáért teljes mértékben a Tompai Sportegyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.