(►) Egyre kevesebben tartoznak a fűtésdíjjal
Gazdaság

(►) Egyre kevesebben tartoznak a fűtésdíjjal

Október közepe óta tart a fűtési szezon, a távfűtéses lakásokban bő két hónapja melegek a radiátorok. Mint megtudtuk, a korábbi évekhez képest sokkal kevesebb az olyan felhasználó, aki nem tudja, vagy nem akarja rendszeresen befizetni a szolgáltatás díját.

Dolgoznak a gépek, működik az óriási kazán a kiskunhalasi távhő központban. A távfűtéses lakásokban október óta meleg van. Még mindig van jó néhány olyan fogyasztó, akik rendszeresen nem tudják, vagy nem akarják kifizetni a szolgáltatást. Igaz, a nagyobb összeggel tartozók száma jelentősen csökkent az utóbbi években.

- Elmondhatjuk, hogy az utóbbi 4-5 évben felére csökkent a kintlévőség. Ez az összeg még abszolút kezelhető, de ettől függetlenül van egy-két olyan súlyos tétel, ami már bíróság előtt van. Amikor még csak pár hónapos késések vannak, akkor először felszólításokat küldünk. Ilyen esetben a részletfizetési lehetőséget is felajánljuk. Amennyiben a felhasználó partner az ilyen megoldásban, mi is igyekszünk a lehető legkedvezőbb megoldást elfogadni. Akinél gond van, keressen bátran bennünket, lesz megoldás – mondta Molnár Ferenc, a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatója.

A távfűtéses lakásokban élők többsége szerint a fűtési szezon elindulása óta kellően melegek a radiátorok egész nap és éjszaka is.

- Nekünk kisbabánk van, de szerencsére még sosem éreztük volna, hogy fázunk, sőt inkább le is csavartuk a fűtést, mert nagyon meleg volt a lakásban. Húsz fok körüli hőmérséklet számunkra az ideális. Szerintem az ára is elfogadható a távfűtésnek, szóval mi abszolút meg vagyunk elégedve – árulta el Váradi Krisztina.