1,598 miliárdot értek a polgármesteri aláírások
Gazdaság

1,598 miliárdot értek a polgármesteri aláírások

Bács-Kiskun megye 41 települése nyert több mint 11 milliárd forintot az új pályázati ciklusban.  A támogatási dokumentációk aláírására, amelyen részt vett Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere is, kedden délután került sor Kecskeméten, a Megyeházán. A városvezetői szignók 1,598 milliárd forintos fejlesztést tesznek lehetővé.

Jelentős fejlesztések indulhatnak el Bács-Kiskun megyében az elkövetkező hónapokban. A 11 milliárd forintos beruházások érintett polgármestereit hívták meg keden délutánra Kecskemétre, a Megyeházára. A rendezvényen Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mellett, Kicsiny László, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője, Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának megyei igazgatója, Dr. Ördögh Attila, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának irodavezetője, valamint a nyertes települések képviselői vettek részt.  A TOP Plusz elnevezésű pályázati programot a továbbiakban is a Megyei Önkormányzat koordinálja az előző időszak sikeres együttműködésének, eredményességének mintájára. Rideg László elnök az együttműködés jelentőségét hangsúlyozva kívánt sikeres fejlesztéseket a települések vezetőinek.

A fejlesztési összegek a tízmillió forinttól a milliárdos nagyságrendig változnak, a megvalósításra váró programoknak és a települések igényeinek megfelelően. Főként intézmények, hivatali épületek energetikai korszerűsítése kezdődhet meg hamarosan 27 településen. A rendezvényen Kiskunhalast Fülöp Róbert polgármester képviselte. A városvezető aláírása után a régi városháza épülete és óvoda korszerűsödhet 314 millió forintból. A felnövő nemzedék környezetének élhetőbbé tétele a jelenkor fontos feladata. Az Élhető Város programnak köszönhetően város- és település részek, közterek épülnek- szépülnek, játszóterek újulnak meg. Kiskunhalason a Kuruc vitézek tere és Karacs Teréz utca közötti városrész megújítása valósul meg 1,2 miliárd forintos fejlesztéssel.Valamennyi program célja a korszerű energiahatékonyság és a fenntarthatóság, valamint a lakosság komfortérzetének, életkörülményének, a helyben való boldogulásának biztosítása, a településhez való kötődés erősítése- derült ki a Megyeháza közleményéből.

Fotó: Megyeháza