190 millió forintos fejlesztés a Vízépszolg-'94 Kft-nél
Gazdaság

190 millió forintos fejlesztés a Vízépszolg-'94 Kft-nél

Sikeres pályázatának és saját forrás biztosításának köszönhetően közel 190 millió forintos értékben zajlik fejlesztés a Vízépszolg-'94 Kft-nél. A kiskunhalasi vállalkozás ebből az összegből jelentős gépbeszerzést hajt végre, e mellett napelemes rendszert épít, valamint lehetőség nyílik képzésre is. A részletekről szerdán délelőtt beszélt Varga Tamás ügyvezető a cég Kéve utcai telephelyén. 

Jelenleg is az ország több pontján zajló kivitelezéseken dolgozik a Vízépszolg-'94 Kft, amely közel 90 főnek biztosít munkalehetőséget. A kiskunhalasi cégnél most vágnak bele egy közel 190 millió forintos fejlesztésbe. Erre forrást a saját erő mellett egy sikeres európai uniós pályázat biztosít, feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában. Utóbbi összeg megközelíti a  132,6 millió forintot. A projekt részleteiről szerdán délelőtt beszélt Varga Tamás ügyvezető.  - A cég tevékenységi körét három üzletág alkotja: mélyépítés; ivóvíz, szennyvíz, környezetvédelemi vizsgálatok; vízmérőjavítás, hitelesítés. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt mindhárom üzletág fejlesztését szolgálja- fogalmazott az ügyvezető.

Mint megtudtuk, a fejlesztés keretein belül technológiai korszerűsítésre és humánerőforrás-fejlesztésre nyílik lehetőség. Varga Tamás beszélt a konkrét gépbeszerzésekről is. A mélyépítési üzletág technológiai korszerűsítése gépbeszerzés révén történik. A Vízépszolg-94 Kft. gépparkja a támogatásnak köszönhetően egy 17,5 tonnás és egy 38,5 tonnás láncos kotróval, illetve egy 2,6 tonnás bontókalapáccsal bővül. Ezek a gépek a legmodernebb technológiát képviselik. Kiderült az is, hogy egy 30 kVA-es napelemes rendszert is üzembe állítanak majd, ez a cég telephelyének legnagyobb villamosenergia fogyasztója a környezetvédelmi laboratórium tetején kap helyet. A pályázat keretein belül lehetőség nyílik még dolgozói képzésre, valamint egy, a hatékony munkavégzés érdekében munkavállalói étékelési rendszer kialakítására is- tudtuk meg. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.