A választókerület polgármestereivel találkozott a kormánybiztos
Gazdaság

A választókerület polgármestereivel találkozott a kormánybiztos

Hazai pályán, Bács-Kiskun megyében folytatta a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna projektjeinek feltérképezését Bányai Gábor kormánybiztos. Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint a saját választókerületének polgármesterei számára tartott rendezvényeken a zóna bemutatása, a fejlesztéspolitikai, valamint a települések fejlesztéseit érintő kérdések kerültek szóba.

„Hazaért” a kormánybiztos, aki az elmúlt egy hónap során Békés megyei, majd Csongrád-Csanád megyei polgármesterekkel találkozott. Azon túl, hogy elmondta, a fejlesztések szempontjából mi a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna szerepe olyan operatív feladatokról is egyeztetett, mint a települések projektjeinek priorizálása és előkészítése- derült ki a szerkesztőségünkbe eljutatott közleményből. Bányai Gábor saját választókerületének polgármestereivel Pirtón találkozott, ahol Süli János, paksi bővítésért felelős volt tárca nélküli minisztert, jelenlegi államtitkárt és munkatársait látta vendégül. A  tájékoztatón és megbeszélésen a térség egyik legnagyobb problémájával, a vízmegtartással kapcsolatban tettek segítő javaslatokat a polgármesterek számára.

A polgármesterekkel való találkozás tovább folytatódik Bács-Kiskun megyében is,. Eddig a másik két dél-alföldi megye közel 150 települési vezetőjével egyeztetett a kormánybiztos. - A rendezvények során, úgy érzem, sikerült mindent egyeztetni a polgármesterekkel, hogy minél olajozottabban haladjon az együttműködésünk. A kormánybiztosság minden eszközével azon leszek, hogy a lehetőségekhez mérten minél hamarabb valóra váljanak a települések tervei-fogalmazott a kormánybiztos.