(►) Átadták a Faddikorr Kft. új üzemcsarnokát (galéria)
Gazdaság

(►) Átadták a Faddikorr Kft. új üzemcsarnokát (galéria)

Sikeresen zárta a kunfehértói Faddikorr Kft. a legújabb, modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázatának beruházását. A GINOP_PLUSZ_1.2.1-21-2021-02113 azonosítószámon futó pályázaton, 253,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatásban részesültek. Az elmúlt hónapok során sikeresen felépítettek egy kéthajós üzemcsarnokot, és már megérkezett egy nagyméretű lemezcsiszoló gép is.

A folyamatos fejlesztések jellemzik a kunfehértói Faddikorr Kft. működését. A cég széles tevékenységi körrel rendelkező családi vállalkozás, rozsdamentes, nyomástartó tartályokat, egyedi élelmiszeripari gépeket és berendezéseket gyárt. Közel száz dolgozónak nyújtanak munkalehetőséget, biztos megélhetést a térségben. Az alapkövet 2022 május végén helyezték el, most pedig már az új csarnokban dolgoznak a munkatársak.

Faddi János tulajdonos, ügyvezető az ünnepségen elmondta, hogy az új csarnokban a forgácsoló részlegnek tudtak kialakítani modern munkakörnyezetet, a másik csarnokrészben pedig egy táblacsiszoló üzemet hoztak létre. A cég így már saját eszközzel tudja megmunkálni a nagyméretű lemezek felületét. A hőszivattyús rendszer telepítése segít alacsony szinten tartani a csarnok fűtési költségeit, ezzel járulva hozzá a környezeti fenntarthatósághoz.

Bányai Gábor a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa elismerően szólt a Faddikorr Kft. fejlesztéseiről. Véleménye szerint egy igazi munkahelyteremtő vállalkozásról van szó, évtizedek óta megélhetést nyújtanak a térségben élő embereknek. Egy olyan cég a Faddikorr, amely modern munkakörnyezetet teremt a dolgozóinak, folyamatosan keresi az új fejlesztési lehetőségeket és komoly segítője a helyi önkormányzatnak, a helyi közösségeknek.

Huszár Zoltán a település polgármestere köszönetét fejezte ki a Faddi családnak, a cég dolgozóinak. Beszédében kiemelte, nagyon jó a munkakapcsolatuk, igyekeznek minden kérést meghallgatni és megadni minden támogatást, hogy a tervek megvalósulhassanak. A Faddikorr Kft. állandó támogatója, segítője a települési rendezvényeknek, a közösségi programoknak és ezért nagy köszönet jár!