Átadták a jánoshalmi zöldség- és gyümölcsfeldolgozót
Gazdaság

Átadták a jánoshalmi zöldség- és gyümölcsfeldolgozót

Megkezdődhet a térségben termelt zöldség és gyümölcs feldolgozása a volt jánoshalmi laktanya területén megépült üzemben. A létesítmény mellett már állnak a falai az új hűtőházkomplexumnak is. A közel 250 millió forint európai uniós támogatás és önkormányzati saját forrás segítségével Jánoshalma a helyi gazdaságfejlesztés érdekében fejlesztette az ipari területen lévő üzleti környezetet.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a város vezetése pályázati forrásból valósította meg a 400 négyzetméteres zöldség – és gyümölcsfeldolgozó üzemet. A helyi gazdaságfejlesztéssel is foglalkozó Jánoshalma Városi Önkormányzat a helyi vállalkozások, őstermelők számára a tevékenységükhöz szükséges infrastruktúrával rendelkező csarnokot hozott létre.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő az átadáskor elmondta, ide várják a térség terményeit, a jövőben korszerű hűtőház és üzem áll a termelők rendelkezésére, hogy a gyümölcsöt feldolgozhassák, most például almalevet állítottak elő, amely akár egy évig is eltárolható. A képviselő bízik abban, hogy a későbbiekben létrejöhet egy térségi termelői nonprofit cég, amely nagyobb biztonságot adhat a sokszor kényszerhelyzetbe kerülő gazdáknak.

További részletek 19 órakor a Híradóban!