Célegyenesben a Halaspack legújabb beruházása (galéria)
Gazdaság

Célegyenesben a Halaspack legújabb beruházása (galéria)

Mint arról hírportálunk tavaly januárban beszámolt, egy projektnyitó rendezvény keretében jelentették be, hogy a Halaspack Bt. ragasztóanyag gyártásába kezd. Az üzem kialakításának munkálatai már hónapok óta zajlanak, a napokban pedig elérkezett az egyik leglátványosabb pillanat, egy 17 méter magas, 100 köbméteres siló helyére emelésével. 

Speciális daru gurult be a napokban a Halaspack Bt. Majsai úti kapuján. A gép Kiskunfélegyházáról érkezett egy nem mindennapi munkafolyamat elvégzésére. Egy kiskunhalasi vállalkozás pedig a másik emelőszerkezetet biztosította. A gyár területén hónapok óta zajlik egy ragasztóanyag gyártására alkalmas üzemrész kialakítása, építése. Ennek fontos része egy 17 méter magas, 100 köbméteres siló helyére emelése. A jókora építmény egy kamion platóján érkezett Nyugat-Európából, a művelet pedig hosszas előkészítést egyeztetést igényelt a szakemberektől.

A profi gárdának köszönhetően bő egy óra alatt az épület mellé, a tervezett helyére került a siló. A folyamatot sokan végignézték. Lengyel Péter cégvezető szerint ez mérföldkő a cégcsoport életében. - A Halaspacknak, illetve a régióban az osztrák, valamint a szlovák cég számára ragasztót gyártunk majd, innen, Kiskunhalasról látjuk el ezeket a gyárakat. Az üzem építésének egyik legemlékezetesebb pillanata ez, amikor egy 17 méter magas, 100 köbméteres silót emeltek a szakemberek a helyére. Ez lesz a ragasztó egyik komponensének a tárhelye- fogalmazott Lengyel Péter, aki szerint a cégcsoport számára ez a beruházás biztonságot jelent, mert eddig ilyen jellegű gyártás csak Németországban volt. Mostantól viszont a halasi kapacitás is rendelkezésre áll. További részletek a több száz millió forintos beruházásról a 19 órakor kezdődő híradóban.