Fejlesztés: komoly nemzetközi szerephez juthat a Halaspack
Gazdaság

Fejlesztés: komoly nemzetközi szerephez juthat a Halaspack

Projektnyitó rendezvényt tartottak ma délelőtt a kiskunhalasi Halaspack Bt. egyik üzemcsarnokában. A cég hamarosan újabb területen érhet el jelentős sikereket. Egy pályázatnak köszönhetően a ragasztógyártás is bekerül a vállalkozás tevékenységei közé.

A projektnyitó rendezvényen a jelenlévők minden részletet megtudhattak azzal kapcsolatban, milyen fejlesztések valósulnak meg a következő időszakban a Halaspack-nál.

- A legfontosabb változás az lesz, hogy Kiskunhalason állíthatjuk elő a termékeinkhez nélkülözhetetlen alkotóelemet, ami nem más, mint a ragasztó. Természetesen nem csak a halasi gyár használja majd ezt a ragasztót, hanem innen látjuk el az ausztriai és szlovák gyárakat is. Onnantól sokkal jobban, gyorsabban tudunk majd reagálni a piaci követelményekre. Ezáltal csökkennek majd a költségek és az átfutási idő is lerövidülhet – tudtuk meg Lengyel Péter cégvezetőtől.

Az ügyvezető igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy hosszútávon komoly nemzetközi szerephez juthat a Halaspack Bt.

- A fejlesztéseknek köszönhetően, a cégcsoporton belül a Halaspack egy magasabb helyet tud majd elérni, hiszen a csoportunkban jelenleg csak 2-3 telephely tud ragasztót gyártani, a halasi cég fejlesztése pedig egy ellátási biztonságot jelent majd. A befektetés 1-2 millió euróból lesz kivitelezhető, s bízom abban, hogy a jövő év elején már üzemelni is tud az új létesítmény – árulta el Kilian Kunert ügyvezető igazgató.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint az, ha egy halasi cégnél ilyen komoly fejlesztések történnek, az az egész térségre hatással lesz.

- A fejlesztések egy cég erősödését eredményezik. Piacait megtartja, megerősíti, sőt újakat is szerez általa. Többletbevételekre tesz szert, munkahelyeket tud teremteni, kapacitást tud bővíteni. Mindez óriási segítség abban, hogy a térségben élőket továbbra is itt tudjuk tartani, ezáltal pedig az iskoláinkat fenntarthassuk. Egy ilyen fejlesztés következtében biztos pontot hozunk létre, a térségünk pedig maradni fog a térképen – mondta Bányai Gábor.

Hasonlóan elismerően beszélt az ünnepségen Fülöp Róbert polgármester is.

- A legfontosabb az, hogy olyan cégek legyenek a városunkban, amelyek fejlesztésére kellő hangsúlyt fektetnek. A Halaspack Bt. egy ilyen cég, és örömmel hallottam azt, hogy egy korszakalkotó technikai újítást kívánnak megvalósítani itt, Kiskunhalason.  Abban bízom, hogy akár még a munkavállalói létszám bővítésére is sor kerülhet a fejlesztések nyomán – nyilatkozta a polgármester.

További részletek a Halas TV kedd este 7 órakor kezdődő Híradójában, valamint a szerdai Napi Mozaikban.