Épül a Halasi Tánchagyományok Háza
Gazdaság

Épül a Halasi Tánchagyományok Háza

Méltó helyre kerülnek a helyi tánchagyományok emlékei. A megadott ütemterv szerint halad a halasi tánchagyományok házának építése a Bundzsák Dezső Sportközpont területén. Az épületkomplexum kialakítására 117.700.000 Ft fordítható. Kiskunhalas város egyedülálló kulturális hagyományokkal is rendelkezik, a projekt pedig ezek kiaknázására, bemutathatóvá tételére törekszik.

Vannak olyan kulturális értékek, melyeket csak úgy lehet fenntartani, ha azokat generációról generációra adja át a közösség. Ilyen érték például Kiskunhalason a néptánc és a modern tánc. Éppen ezért vált fontossá egy olyan helyszín kialakítása ahol a múlt és a jelen találkozhat. A kulturális értékek, tárgyi emlékek méltó módon, mindenki számára elérhető formában kerülhetnek majd bemutatásra. A Bundzsák Dezső Sportközpont területén már állnak az új épület falai.

A „Halasi Tánchagyományok Házának kialakítása” elnevezésű projektre a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. nyert 117.700.000 Ft-ot. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program /TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00019/ során valósul meg, forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A földszintes hatszáz négyzetméteres épületkomplexum parkolóval és igényes kialakítású parkosított környezettel várja majd a táncosokat és az odalátogató vendégeket. Tóth Péter a Városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője úgy gondolja, minden az előre eltervezett módon halad, a helyszíni szemlék tapasztalatai azt mutatják, a megadott pályázati határidőre elkészül az épületkomplexum.

TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00019
Halasi Tánchagyományok Házának kialakítása

A kedvezményezett neve: Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft.
A projekt címe: Halasi Tánchagyományok Házának kialakítása
A szerződött támogatás összege: 117 700 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00019
A támogatás vissza nem térítendő.