FIAT 600e: természetes, a modern élethez szabva (galéria)
Gazdaság

FIAT 600e: természetes, a modern élethez szabva (galéria)

Az ikon feltámasztása. 1955-től 1969-ig gyártották az első Fiat 600-as járműveket Olaszországban, az akkori 600-as a stílust és a vezetés örömét képviselte. A legendás autógyártó, ezúttal ezt az életérzést csomagolta a modernkor követelményeinek megfelelő köntösbe, ezzel tovább viszi a 600-as által állított örökséget. Az új 600-as az őseit tiszteletben tartva, jelent meg az elektromos autók palettáján.

A Fiat 600 minden szempontból egy figyelemre méltó jármű, formatervezése során figyeltek rá, hogy megőrizzék a régi kor vonalait, mégis a frissesség árad az új karosszériából. Az új elektromos Fiat a városi közlekedés legjobb eszköze. A közel 400 kilométeres hatótávval tökéletesen lefedi a mindennapok szükségleteit. 

A hajtáslánc előnyei közé tartozik, hogy a városban használat közben nem bocsát ki környezetszennyező anyagokat, továbbá az elektromos hajtásláncnak köszönhetően, briliánsan gyorsul a 600-as, mindezt pedig csöndesen élvezhetjük. Karbantartása is egyszerű, hiszen kevesebb a kopó alkatrész, így olcsóbban fenntartható, a belső égésű motorral felszerelt társaival szemben.

Az utazás biztonságát fejlett vezetősegítő rendszerek garantálják. Felszereltségtől függően található benne tolatókamera, felismeri a közlekedési táblákat, érzékeli a holtteret, illetve gyalogos és kerékpáros figyelő rendszer működik a 600-asban.

Az új Fiat 600 tágas rakodó terekkel rendelkezik, amelyekbe egy utazás során kényelmesen elférnek a bőröndök. Az új Fiat csomagtartója 360 literes kapacitású, emellett még 15 lieteres tároló rekeszek is a szolgálatunkra állnak. Az utazást kényelmét pedig a 7” teljesen digitális kijelző biztosítja.

Az intelligens központi alagút minden 600e alap felszereltségébe beletartozik. Az inteligens alagútban található egy 15 literes tároló rekesz, melynek a tetejére a mopar szállítja a feledet. A tároló rekesz felett található a menetirány választó szekció, a rekesz alatt pedig az elektronikus kézifék, valamint az üzemmódválasztó. Az EV üzemmódválasztó három lehetőség közül hagy választást: Sport, Normal és Eco.

Az új Fiat 600 10,25” rádióval rendelkezik, amely kezeli a Apple Carplay/ Android autó lehetőségeket, továbbá testre szabható és rendelkezik gyorsfunkciógombokkal is. A friss pop-lelket az egyedülálló színterápia biztosítja, ami nyugtató hangulatot kölcsönöz az autónak vezetés közben.

Kiskunhalason, a Csetényi Élményparkban állt modellt egy kellemes koratavaszi a KB Autoteam Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz Fiat 600e Red felszereltségű tesztmodellje. A képek alapján jól álltak egymásnak. Az új Fiat 600 már 13 990 000 forinttól kapható, amennyiben felketette érdeklődését keresse bizalommal a KBAUTOTEAM Kft. értékesítőit.

Kép-szöveg: Kovács Iván (X)