Halasi kórház – élen jár a napelemekben
Gazdaság

Halasi kórház – élen jár a napelemekben

A halasi kórház villamos energiafelhasználásának közel 30 százalékát napelemek segítségével nyerik. Mintegy 106 milliós pályázati segítség érkezett a legutóbbi beruházásra, ami már a harmadik volt a sorban. A Semmelweis kórház ezzel élen jár a megújuló energiák használatában.

Napelemek az egyik tetőn, napelemek a másikon és a harmadikon is – ezt látjuk, ha fentről nézünk le a halasi kórház épületeire. Már szinte minden napsütötte felületet ilyen panelek borítanak. A közelmúltban tovább bővült a halasi Semmelweis kórház napelemes parkja.

A KEHOP – 5-2-11-16-2016-00050-es kódszámú, a Kiskunhalasi Kórház fotovoltaikus rendszerének kialakítása című pályázat idén februárban nyert 105,97 millió forintot, most pedig már a helyükön a napelemek.

Az intézmény csak azt sajnálja, hogy nem megoldott a tárolás, így még nem tudják maximálisan kihasználni a napelemes modulok nyújtotta lehetőségeket. Viszont továbbra is figyelik a pályázatokat, hogy még hatékonyabban tudják működtetni az intézményt – tudtuk meg Romhányi Zoltán főigazgatótól és Varjú József üzemeltetési igazgatótól.

Hozzászólás (0)