Kerékpárút épül Mélykúton
Gazdaság

Kerékpárút épül Mélykúton

Alig fejeződtek be a csatornázási munkálatok, ismét munkagépek dolgoznak Mélykút belvárosában. Az errefelé közlekedő kerékpárosoknak ezentúl nem kell aggódniuk a közlekedő személy- és teherautók miatt, hiszen hamarosan egy újabb nagyszabású beruházás valósul meg a településen.

- A városban épül egy kerékpárút, ami az 55-ös főút forgalmát elnézve nagyon indokolt. Ha minden optimálisan alakul, akkor ez már idén elkészülhet, a lakosság akár már decemberben birtokba is veheti az új szakaszt. A kerékpárutak számát és hosszát is bővíteni szeretnénk, ennek egyik fontos lépése ez a beruházás, melynek köszönhetően most már Öregmajort össze tudtuk kötni Mélykút belvárosával. Ezzel együtt az is nagy öröm, hogy gyakorlatilag most már Bajától Szegedig el lehet kerékpározni biztonságos körülmények között – osztotta meg weblapunkkal gondolatait Kovács Tamás, Mélykút polgármestere.

kerékpárút02

A munkálatok a Mélykút Város Kerékpárút építése Mélykúton az 55. sz. főút mellett elnevezésű projektben valósul meg, melyre a település önkormányzata 199.770.463 forintot nyert az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében. Az általunk megkérdezett kerékpárosok többsége már régóta szeretett volna egy ilyen színvonalú utat a városba.

kerékpárút03

- Végtelenül örülök ennek a beruházásnak. Sokkal biztonságosabb lehet majd eljutni a város egyik pontjából a másikba, és az sem utolsó szempont, hogy a városképet is emeli. – fejezte ki örömét Bényi Lajosné, aki maga is gyakran közlekedik a belvárosban kerékpárral.

kerékpárút04

A tervek szerint a fejlesztéseknek itt még koránt sincs vége, hiszen amint elkészül az új kerékpárút, szeretnének újabb munkálatokat kezdeni Mélykúton. Az elképzelések között szerepel többek között a buszpályaudvar átépítése, sőt akár áttelepítése is egy sokkal optimálisabb helyre, de a kerékpárutat is folytatni szeretnék Jánoshalma irányába.

Az éppen zajló munkálatokról tovbbi fotókat láthat ITT.

Szöveg: Szőri Attila

Fotó: Pozsgai Ákos