Kiskunhalas és Balotaszállás között elkészült az új vágány
Gazdaság

Kiskunhalas és Balotaszállás között elkészült az új vágány

A Budapest-Kelebia-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának építési munkálatairól számolt be a magyarepitok.hu. A szakportál többek között a Kiskunhalas és Kisszállás között folyó igen intenzív folyamatokról is képes beszámolót közölt. A cikkből kiderült, hogy a kivitelező V-Híd Zrt. 2023-as tervei között a kiskunhalasi vasútállomás felújítása is szerepel.

Látványos részénél tart már a Budapest-Kelebia-Belgrád vasútvonal korszerűsítése. Aki az 53-as főúton autózik és néha eltekint Kiskunhalas és Balotaszállás között a vasúti pálya felé, láthatja a folyamatokat. Az Átlós úti vasúti átjáró közelében is nagy a mozgás. Mint a magyarepitok.hu legújabb beszámolójából kiderül, már elkészült az új vágány egy szakasza is. 

A Kiskunhalas−Balotaszállás szakaszon az új vágány elkészült, a felsővezetéktartó oszlopokat ezen az oldalon már telepítették és a kábelépítmény is ezen az oldalon készen van. Az útátjárók jelenleg ideiglenes állapotban vannak. Az idei évben sor kerül a régi vágány bontására. Balotaszállás és Kisszállás között az új vágány, a felsővezetéktartó oszlopok felállítása, a kábelépítmény és a keresztező kerethidak elkészültek. Az útátjárók itt is ideiglenes állapotban vannak még, és a régi vágány bontására is sor került- írja a magyarepitok.hu.

A szakportál arról is beszámol, hogy a Kisszálláson található 1,5 kilométeres zöldmezős területen elkészült a két új vágány, a kábelépítmény keresztezések és a keresztező kerethidak. Kelebia állomási területén a vágánybontás 90 százalékos, a második líra vágányok földmunkája is elkészült, a peronaluljáró építése zajlik.V-HÍD Zrt. 2023-as tervei szerint, a fenti szakaszokon a vágány- és műtárgyépítés befejeződik, ezeken túl jövőre 55 vágánykilométer vonali vágányépítés készül el, továbbá megkezdődik Kiskunhalas vasútállomás átépítése és Kelebia vasútállomás vágányépítése.

Forrás: magyarepitok.hu

Archív fotó: Kovács Iván