(►) „Koncepcióterv szinten elkészült a logisztikai terminál”
Gazdaság

(►) „Koncepcióterv szinten elkészült a logisztikai terminál”

Egy projektzáró eseménynek adott otthon ma délelőtt a kiskunhalasi Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme. A téma a tervezett logisztikai terminál volt. A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló együttműködési Program keretein belül valósul meg.

Csütörtökön délelőtt tartották városunkban a „Közösségi közlekedési szolgáltatások fejlesztése a határmenti régiókban, a közösségi közlekedési módok integrációja, a vasúti infrastruktúra fejlesztése és a közlekedési eljárások harmonizációja által” elnevezésű projekt záróeseményét.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas Város polgármestere köszöntőjében összefoglalta, mi történt eddig a projekt során.

- A vasútfejlesztéshez kapcsolódva fogalmaztunk meg egy olyan projektcélt, ami arról szólt, hogy a logisztikai terminált itt, Kiskunhalason megvalósíthassuk. Hasonló gondolatai voltak Szabadkának is, így találtunk a határ túloldaláról társakat, akikkel együtt tudtunk benyújtani egy pályázatot. Ezt a pályázatot, ameddig el tudtunk jutni, megvalósítottuk, ez azt jelenti, hogy koncepcióterv szinten elkészült a logisztikai terminál. Abban bízunk, hogy tovább lehet vinni a folyamatot – fejtette ki a polgármester.

Szabadka alpolgármestere is úgy látja, az érintett települések mindegyikén nagy jelentőséggel bír majd, ha megvalósulhat a logisztikai terminállal kapcsolatos közös elképzelés.

- Több közös, határon átnyúló projektet vittünk már végig Kiskunhalassal. Ez az első olyan, amely az infrastruktúra fejlesztésre és a gazdaság fellendítésére koncentrál. Mivel Halas és Szabadka is része a Budapest-Belgrád vasúti fejlesztésnek, remek lehetőségünk adódott, hogy együtt pályázzunk a logisztikai terminál megvalósítására. Hatalmas a jelentősége, hiszen tudjuk jól, a modern gazdaság nem működhet megfelelő logisztika nélkül – árulta el Kern Imre.

A helyszínen készült felvételeket és interjúkat a Halas Televízió pénteki Hírnaplójában tekinthetik meg az érdeklődők, 19 órától.