Másfélmilliárd forintból szépül tovább Kiskunhalas
Gazdaság

Másfélmilliárd forintból szépül tovább Kiskunhalas

Nagyszerű hírt kapott Kiskunhalas városvezetése. Több pályázaton is sikerrel szerepelt településünk, ennek eredményeképp pedig másfél milliárd forintnyi támogatáshoz jut Halas. A pénzből többek között intézményeket korszerűsítenek, de a tervek szerint több játszótér is megszépül és kültéri mosdót is létesítenek majd.

Fülöp Róbert polgármester, Bányai Gábor országgyűlési képviselő társaságában látogatott el a Vasút utcai óvodába, ahol több fontos bejelentés is elhangzott.

- Önkormányzatunk három energetikai pályázaton is sikeresen vett részt. Ez nagyjából 350 millió forintos pályázati összeget jelent a városnak, amiből három helyszínen valósítunk meg energetikai fejlesztéseket. A Vasút utcai óvodát, a kis városházát és a Hajnal utcai védőnői központot fogjuk korszerűsíteni. Itt, az óvodában azért is nagy öröm, hogy megvalósulhat a fejlesztés, mert már nagyon régóta vártak erre az itt dolgozók és az ide járó gyermekek, valamint a szülők.

A városvezető e mellett még egy nagy volumenű pályázati sikerről adott tájékoztatást a helyszínen.

- Kiskunhalas sikeresen pályázott egy úgynevezett Élhető város pályázaton, ennek eredményeként pedig 1.2 milliárd forint érkezik településünkre. A lakosság sok fejlesztést tapasztalhat majd ennek kapcsán. A városban belső területeket fogunk felújítani, ide értve játszótereket, e mellett kültéri mosdót fogunk megvalósítani és olyan problémákat próbálunk majd orvosolni, amikkel az elmúlt években találkozhattunk – fejtette ki a polgármester.

Ácsné Fehér Klára a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák intézményvezetője nagy örömmel fogadta a hírt, miszerint végre megvalósulhat a régóta várt felújítás a Vasút utcai óvodában.

- Ha minden jól megy, jövő évben megvalósul óvodánk felújítása. Többek között nyílászárók, szigetelések cseréje, akadálymentesített mosdó kialakítása szerepel a pályázatban. Ez az intézmény egy régi építésű családi házból lett annak idején átalakítva, így a felújítás során is majd csak speciális, korhű nyílászárókat lehet visszahelyezni. Mindenki nagyon várja már a fejlesztéseket – nyilatkozta az óvodavezető.

További részletek a Halas Televízió csütörtökön 19 órakor kezdődő Híradójában.