Megújul a Csipkeházi Óvoda (galéria)
Gazdaság

Megújul a Csipkeházi Óvoda (galéria)

Jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok a Csipkeházi Óvodában. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően energetikai korszerűsítés történik az intézményben. A beruházás egy projekt része, amelynek során a régi városháza épületében és a Szabó Ervin utcai szociális bérlakásokban  is hasonló munkálatok zajlanak majd. 

A TOP Plusz-2.1.1-21-BK-1 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívás keretében a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program Plusz stratégiai céljaihoz igazodva Kiskunhalas Város Önkormányzata támogatást nyert. A „Épületenergetikai fejlesztés Kiskunhalas településen” című projekt megvalósítására Európai Uniós forrásból 314,25 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázó. A projekt a Széchenyi 2021-2027 program keretében valósul meg.

A tervek szerint 2022-2025 között megvalósuló fejlesztéssel több önkormányzati épület (többek között a Csipkeházi Óvoda, a régi Polgármesteri Hivatal, és a Szabó Ervin utcai szociális bérlakások ) energetikai fejlesztése valósul meg. A fejlesztéssel az önkormányzati tulajdonban lévő épületek energiahatékonyságának javítása történik meg, amellyel az energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése a kitűzött cél.

A Napsugár Óvoda - Vasút Utcai Tagóvoda esetén utólagos homlokzati hőszigetelés, zárófödém (padlás, pince) hőszigetelés, homlokzati nyílászáró csere/felújítás, fűtéskorszerűsítés (hőleadó, hőtermelő) és részleges akadálymentesítés valósul meg. A munkálatok már zajlanak az épületben.

A tervezett fejlesztés teljes egészében önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyságának javítását, ezen belül pedig a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését szolgálja. A fejlesztés a felhívásban szereplő célokat teljesíti, indokolatlan fejlesztési célokat nem nevesít. A tevékenységek hozzájárulnak az intézmények primerenergia-fogyasztásának, valamint az intézmények ÜHG-kibocsátásának csökkentéséhez.

Kedvezményezett neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata
Projekt azonosítószáma: TOP_Plusz-2.1.1-21-BK1-2022-00009
Megvalósítási helyszíne: 6400 Kiskunhalas, Szabó Ervin utca 9,  Köztársaság utca 1.,  Vasút
utca 2.
A projekt összköltsége: 314,25 millió Ft
Megítélt támogatás: 314,25 millió Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2025.06.30.

A projekt eredményeképpen az említett épületek energetikai hatékonyságának fejlesztése fog megvalósulni, amelynek köszönhetően az ingatlanok költséghatékonyabb működése válik lehetővé, illetve csökken az energiahordozók felhasználásából adódó környezeti terhelés. A projektről bővebb információt a https://www.kiskunhalas.hu/palyazatok/top- _plusz-2_1_-21-bk1-
2022-00009 oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Maczonka Magdolna
Email: maczonka.m@kiskunhalas.hu
Telefon: 06- 77/523 109