Mindent ígér a város, mégsem jönnek az ipari parkba
Gazdaság

Mindent ígér a város, mégsem jönnek az ipari parkba

Merre vezet tovább a Vállalkozók útja? Nem sikerült úgy benépesíteni a halasi ipari parkot, mint ahogy azt a kezdetekkor, egy évtizeddel ezelőtt tervezték. Sok még az üres terület, és elvétve van csak új betelepülő.  

Nemrég egy munkacsoport nézett utána hogyan lehetne eredményeket elérni és népszerűbbé tenni az ipari parkot. Erre több javaslat is született – mondta kint a helyszínen Fülöp Róbert alpolgármester. A javaslat szerint célszerű lenne megnövelni a jelenleg csupán 40 %-os beépíthetőségi korlátot, egy ebben a tevékenységben jártas menedzsmentet megbízni a feladattal, illetve a betelepülést, munkahelyteremtést segítő pályázatokon részt venni.
 
vallutnagy
 
Az önkormányzathoz néha azért érkeznek megkeresések. Az alpolgármester azt mondja, ilyenkor próbálnak mindenben megfelelni a vállalkozói kéréseknek, igényeknek. Legutóbb egy autóipari beszállító érdeklődött a halasi lehetőségek iránt, de mégsem a várost választotta. Az egyik legnagyobb visszatartó erő, amiért nem Halast választják a telephelyet kereső cégek, az a város megközelíthetősége.
 
Szöveg-fotó: Fehér Erika