Ne felejtse el befizetni a helyi adókat!
Gazdaság

Ne felejtse el befizetni a helyi adókat!

Már csak pár nap és lejár a helyi adók befizetésének határideje. Szeptember 15-ig kell rendezni a második félévi részleteket. A halasiak többségét a kommunális adó érinti.

Az értesítőket még a márciusi befizetési határidő előtt megküldte az önkormányzat. Ezekben megtalálható minden szükséges információ, így a befizetések módja is. Többféle lehetőség közül lehet választani. Akár személyesen az adócsoportnál (bankkártyával is), de a város honlapján is rendezhető a tartozás, és banki átutalásra is nyílik lehetőség.

Az iparűzési adónál a május 31-i bevallásuk alapján fizetnek adóelőleget az érintettek. A pontos összegről a múlt hét folyamán ügyfélkapura kiküldték az egyenlegértesítőt.

Akinek felmerülő kérdése, problémája van a helyi adók befizetésével kapcsolatban, esetleg nem találja a korábbi értesítőt, csekket, kérhet segítséget a városháza adócsoportjától. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy sokan az első félévi részlet befizetésével együtt teljesítik a második félévit is. Akik így tettek, azoknak most nincs feladatuk.

Fontos tudnivaló, hogy a gépjárműadót a NAV felé kell rendezni. Ennek a határideje is szeptember 15. A gépjárműadót is többféle módon be lehet fizetni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve webes felületein is lehet tájékozódni a gépjárműadó tudnivalóiról.