Ragasztógyártásba kezd a HALASPACK
Gazdaság

Ragasztógyártásba kezd a HALASPACK

Kiskunhalasi egyik legnagyobb klasszikus ipari tevékenységet végző vállalata a Halaspack Bt. életében mérföldkő következik. Új tevékenységbe kezd, melynek eredményeképpen a jövőben a gyártáshoz használt ragasztóanyagot is a cég maga állítja elő. A fejlesztés során egy korábban raktárként használt épületet annak átalakításával alkalmassá tesznek a ragasztó gyártósor fogadására. A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című program keretében a cég 353,07 millió forint feltételesen visszatérítendő uniós támogatást nyert az 504,38 millió  forintos fejlesztés megvalósításához.

A projekt eredményeképpen a Halaspack Bt. a TEAOR 20.52 számú ragasztógyártás tevékenységbe kezd. Egyrészt ellátja saját maga a papírgyártás tevékenységéhez szükséges ragasztót, amit eddig kívülről vásárolt. A saját ragasztógyártás így jóval hatékonyabb, gazdaságosabb és kiszámíthatóbb ellátást biztosít a termeléshez. Másrészt a ragasztóból eladásra is tud termelni a cégcsoport többi országában működő gyára számára, amellyel az exportbevételt és az árbevételt is jelentősen lesz képes növelni.

A Kiskunhalas, Majsai út 3/B. szám alatti telephelyen megvalósuló beruházás projektelemeként napelemet is telepítenek az új technológia energiaellátásához, valamint egy robbanásbiztos targoncát is vásárolnak. A beruházás – mely stabilizálja a cég itthoni, és külföldi szerepét, gazdasági helyzetét egyaránt – hozzájárul a jelenlegi munkahelyek megtartásához, befejezése 2023.10.31-ére tervezett. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Lengyel Péter cégvezető szerint a Halaspack életében történelmi lépés ez, mely alapjaiban határozza meg a cég elkövetkezendő évtizedekben várható nemzetközi piaci helyzetét, s gazdasági eredményeit.