Rázós lehet: érik a sztrájk
Gazdaság

Rázós lehet: érik a sztrájk

Akár már a jövő hét elején meghirdetheti a sztrájkot az EDF-Démász dolgozóinak érdekképviselete. A szolgáltató munkatársai félnek attól, hogy elveszítik állásaikat - írja a Magyar Narancs. (Fotó: MTI)  

Nagy Sándor, az érdekképviselet vezetője úgy látja, hogy az EDF-Démász idei ajánlata a béremelésre kedvező, mégis elfogadhatatlan. Ennek oka az, hogy nem volt egyeztetés a szakszervezettel és  úgy látják már a közeljövőben romolhat a dolgozók helyzete.  A Magyar Narancs arról is ír, hogy az érdeképviselet vezetője úgy látja, a cég nem is akarja igazán a megállapodást.
 
A szakszervezet továbbra is attól tart, hogy létszámleépítések lesznek. Már most komoly nehézséget okoz a munkaszervezésben a munka törvénykönyvében foglalt előírások, a munkavédelmi szabályok, a munkairányítási kérdések betartása. Szóbeli ígéret van arra, hogy nem válik meg a szolgáltató további munkatársaitól, de az alkalmazottak már nem hiszik el ezt.
 
A Magyar Narancs újságírója megtudta az érdekképviseleti vezetőtől, hogy a rendkívül lecsökkent létszám és az áramszolgáltatás biztonsága miatt nem könnyű feladat megszervezni a sztrájkot. Ennek ellenére valószínű, hogy a bejelentést már a napokban megteszik az illetékes bíróságon.
 
Közben az EDF-Démász jelezte, hogy még tartanak az egyeztetések, így nem kívánja kommentálni a sztrájkfenyegetést.
 
Halasmédia Online információ