Több évtizede vártak már erre a kisszállásiak
Gazdaság

Több évtizede vártak már erre a kisszállásiak

Ezekben a napokban zajlik egy nagyszabású útfelújítás Kisszálláson, a Fő utca közel két kilométeres szakaszán. A falu lakói nagyon örülnek, és mint mondják, az autósok és kerékpárosok is sokkal biztonságosabban tudnak majd közlekedni a mindennapokban.

- Nagyon hálásak lehetünk a település új vezetőségének, mert ilyen nagyszabású útfelújításra én még nem emlékszem ebben a faluban. Főként kerékpárral közlekedek a mindennapokban, de autóval is érezhető a különbség. Nagy szükségünk volt már egy ilyen kiváló minőségű útra - ezt nyilatkozta weblapunknak Ács-Sánta Béla kisszállási lakos annak kapcsán, hogy több évtized után teljesen új útburkolatot kap a Fő utca. Hozzá hasonlóan az egész település elégedett a fejlesztés kapcsán.

Dolgoznak a gépek, most már tényleg egyre látványosabb a változás Kisszállás főutcáján. Az útjavítás egy közel két kilométeres szakaszt érint. A falu vezetősége és a lakók szerint is nagy szükség volt már az útfelújításra, hiszen évtizedek óta fennálló problémáról van szó.

- Bátran kijelenthetjük, hogy az eddigi legnagyobb infrastruktúrát érintő felújítás van folyamatban jelenleg Kisszálláson. A Fő utca felújítása zajlik ezekben a napokban. Az útfelújítás egy 1850 méteres szakaszt érint. A kivitelezés során új csapadékvíz elvezetők kerültek kialakításra, illetve az útpálya szerkezetet érintő felújítások történnek. Az út kapott egy négy centiméteres kiegyenlítő réteget, valamint egy több centis úgynevezett kopóréteget. Több mint 30 éve volt utoljára ilyen jellegű munkálat ezen az útszakaszon, ezért úgy gondolom, nagyon várta már mindenki, hogy megvalósuljon a beruházás – árulta el Rozsnyai Attila, Kisszállás polgármestere.

A település polgármestere arra kéri a lakosokat, hogy bár az új útburkolat biztosan nagyobb sebességre csábítaná az autósokat, mindenki tartsa be a KRESZ szabályokat és nagy odafigyeléssel vezessen.

További részletek a Halasi Tükör hetilap április 14-én megjelenő számában.