Adventi gyertyagyújtás Halason – fellobbant a hit lángja
Közélet

Adventi gyertyagyújtás Halason – fellobbant a hit lángja

Megkezdődött advent. Kiskunhalason, szép hagyományként az ünnepvárás vasárnapjain a helyi felekezetek közreműködésével lobban fel a gyertyák lángja a főtéri zenepavilonnál kiépített hatalmas adventi koszorún. Az első adventi gyertyagyújtásnál a katolikus közösség közreműködött. Az eseményre a hideg időjárás ellenére is sokan ellátogattak.

Az ünnepi program részeként Kovács Ágoston énekelte el az Ádventi hírnököt, zongorán édesapja Kovács Mihály kísérte. Paul Roth: Mentsd meg a karácsonyt című versét Balogh Ágnes, a Szent József Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulója mondta el, majd következett a Gondolatok karácsonyt várva Kovács Kata 7. osztályos tanuló felolvasásában. Kodály Zoltán: Harmatozzatok feldolgozását a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pedagógus Kórusa adta elő Kovács Mihály vezényletével.

Seffer Attila atya a Kiskunhalasi Alsóvárosi Katolikus templom plébánosa is elmondta ünnepi gondolatait. Jézus eljövetelének várását és a fény érkezését emelte ki, ahogy hétről hétre egyre nagyobb a fény az adventi koszorún, vagy azt, hogy a hajnali - rorate - misére még sötétben érkeznek az emberek és a szertartás végére kivilágosodik.

Az esemény legünnepélyesebb pillanata a gyertyagyújtás volt. A hit gyertyájának lángja lobbant fel. A gyertyát Seffer Attila atya gyújtotta meg.

Advent első vasárnapja tiszteletére a főtéri fényfán is kigyulladtak az ünnepi fények. A fényfát a Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársai építették fel, illetve ők készítették el a főtéri nagyméretű adventi koszorút és a Közösségek Háza udvarában felállított Betlehemi jászolt is.

December 4 én 17 órakor a reményt szimbolizáló gyertya lángja lobban majd fel. Ünnepi műsorral, gondolatokkal az evangélikus egyház készül.