
Halasi volt a vármegyei pogácsaverseny győztese
A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága a Solti Komatál Egyesülettel együttműködve vármegyei pogácsaversenyt hirdetett. A gasztronómiai megméretésre nevezett a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület is. Rácz Gizella kuruc pogácsája tetszett legjobban a zsűrinek, így a halasi sós sütemény ott lehet az országos döntőben is.
Solt volt a házigazdája a vármegyei pogácsaversenynek. Mint megtudtuk, a különleges megméretést a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága a Solti Komatál Egyesülettel közösen hirdette meg. A gasztronómiai versengésen 27, különböző ízvilágú remekmű érkezett, nehéz döntési helyzetbe hozva a zsűrit. A pogácsák ízesítését tekintve megjelentek a hagyományos ízek – sajtos, burgonyás, tepertős –, de voltak különlegesebb ízek is, mint például a káposztás, a medvehagymás, vagy éppern a goudás.
A versenyre nevezett a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület is, stílszerűen kuruc pogácsával. Romvári Frigyes elnök örömmel számolt be arról, hogy Rácz Gizella alkotása az első helyen végzett, megelőzve Kovács Tünde gouda sajtos pogácsáját, és Szondi Sándorné burgonyás pogácsáját. A zsűri különdíjjal jutalmazta Somogyi Petrát, aki káposztás pogácsát készített. Rácz Gizella gasztronómiai remeke megméreti magát Kondoroson, a Közösségi mese „Hamuba sült pogácsa” versenyén is, ahol kiválasztják az ország pogácsáját.