Élénk érdeklődés övezte a Tekó nyílt napját (galéria)
Közélet

Élénk érdeklődés övezte a Tekó nyílt napját (galéria)

Teljesen megtelt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tornacsarnoka a nyílt nap alkalmából rendezett tájékoztatóra. Előzetesen több mint 250 diák regisztrált az eseményre. Téglás László igazgató elmondta, hogy a 2023/2024-es tanévben három technikumi és egy gimnáziumi osztály indítását tervezik. Népszerű volt az iskolabejáró is, amelyen a leendő tekósok ismerhették meg az intézmény minden szegletét. 

Évek óta hagyomány, hogy november végén nyílt napra várja az érdeklődő diákokat a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum. Idén előzetes regisztrációval szerették volna felmérni, hogy mekkora létszám várható az eseményen. A fiataloktól több mint 250 visszajelzés érkezett és volt, aki csak néhány órával a program előtt osztálytársaival beszélgetve döntötte el,  hogy ott a helye. Az intézmény sportcsarnoka teljesem megtelt a diákokkal és szüleikkel. 

A megjelenteket Téglás László igazgató tájékoztatta arról, hogy a 2023/2024-es tanévben négy osztályt indítanak. A technikumi képzés keretein belül logisztikai, informatikai és közgazdasági szakirányt lehet választani. E mellett egy osztály a gimnáziumi tantervnek megfelelően tanulhat. Az intézményvezető kitért arra, hogy olyan piacképes tudást szerezhetnek a diákok, amellyel aztán akár a munkaerőpiacon, akár a felsőoktatásban is megállják a helyüket a fiatalok. Beszélt arról is, hogy a napokban írt alá megállapodást a Neumann János Egyetemmel a Tekó. Téglás László mellett az iskola diákjai is beszéltek saját élményeikről.

A program második része igen népszerű volt. Leendő tanáraikkal járhatták be a Tekó minden szegletét az érdeklődő diákok és szüleik. Nemcsak a főépületet tekintették meg, hanem a Majsai úton található létesítményeket is. Arra is volt lehetőség, hogy a tanórákba nyerjenek betekintést a fiatalok. - Örömmel mondhatom, hogy idén Szegedről is van érdeklődés az iskola iránt- mondta Téglás László igazgató, aki maga is körbekalauzolt egy diákcsoportot az épületekben. (Mozgóképes összefoglaló 19 órától a híradóban.)