„Furcsa világ ez…” – Bödecs Pál reagált az ellene felhozott vádakra
Közélet

„Furcsa világ ez…” – Bödecs Pál reagált az ellene felhozott vádakra

Mint arról beszámoltunk, egy Kiskunhalashoz köthető pénzügyi botrányról cikkezett több nagy hírportál is, pénteken. Azt írják, jogosulatlanul használt fel 62 millió forint normatívát a Kiskunhalasi Református Egyházközség, a téma kapcsán középpontba került Bödecs Pál, korábbi elnök-lelkész neve is, aki egy közleményben reagált az ellene felhozott vádakra.

„Furcsa világ ez, hogy a Népszava és társai (24.hu, HVG) egy K. Endre jó hírnévhez fűződő emberi jogait tiszteletben tartja, míg szerintük nálam ez lényegtelen, noha én sem voltam és vagyok közszereplő. Teszik ezt úgy, hogy nem kaptam tőlük lehetőséget a védekezésre, vagy tárgyi tévedéseik pontosítására sem. (Nem igaz, hogy nem reagáltam a megkeresésre, mivel nem kerestek, a belső ellenőrzést a könyvvizsgáló megbízólevele szerint nem más, mint éppen Balog Zoltán rendelte el, de a hozzájuk eljutott (!) jelentésben a 34. oldalon - hosszas levezetések után - feketén fehéren olvashatták azt is, hogy a gimnáziumot nem megkárosította, hanem a „Fenntartó a KRK Szilády Áron Gimnáziumot és Kollégiumot a létszám arányosan járó egyenlegrendezésből 2012-2020 között 10.057.374,- Ft-tal túlfinanszírozta.”)

A hírportálokat tegnap felkértem, hogy „hogy a nevemmel (és egyik fiam nevével) -Bödecs Pál- kapcsolatos minden hírt töröljenek az oldalaikról. Kijelentem, hogy a hírforrásuk által önökhöz eljuttatott belső ellenőrzési dokumentumban nem találhatták meg a nevemet, mert a vizsgált időszakban nem én voltam az egyházközség vezetője. Elnök-lelkésszé 2020. novemberében választottak és ezt a tisztséget 2022. júniusáig, nyugdíjba vonulásomig töltöttem be. Erről az időszakról (amelyben a feltárt hiányosságok kijavítása is történt) csatolom a jelenlegi elnökség mai nyilatkozatát.”

Eddig még a szerkesztőségek nem reagáltak, lehet, hogy keresnem kell egy ügyvédet. Tud valaki ilyet ajánlani?

A nevemhez kapcsolt 62 milliós károkozásról majd egy következő bejegyzésben számolok be részletesen” – írta közleményében Bödecs Pál.