Hangulatos volt a Jótékonysági Palacsinta Piknik (galéria)
Közélet

Hangulatos volt a Jótékonysági Palacsinta Piknik (galéria)

- Nagyon hálás vagyok mindenkinek. Örülök, hogy ennyien eljöttek - mondta Gáspár Imre Bátor vasárnap délután, a Jótékonysági Palacsinta Pikniken. A PalacsintapPont csapatának kezdeményezéséhez többen csatlakoztak, összefogtak és egy több órás rendezvény lett az eseményből. A hangulatról a finom falatok mellett Szarvas Panni és Kis Dávid gondoskodott, aki két órán át szórakoztatta a jelenlévőket. Mint megtudtuk: az összegyűlt pénzt hamarosan átadják majd Imre családjának.

Hetekkel ezelőtt született meg a Jótékonysági Palacsinta Piknik gondolata Szarvas Panni és Csóti Gábor fejében. A PalacsintaPont tulajdonosai hallottak a balotaszállási Gáspár Imre Bátorról, akinek tavaly életmentő műtéte volt. A családja nehéz anyagi helyzetbe került, ezért széleskörű összefogás eredményeként adománygyűjtés indult. Ennek eredményéről számolt be a Halasmédia és Halas Televízió tudósítása, amelynek operatőre éppen Gábor volt. Ezt követően fogalmazódott meg benne, hogy a saját eszközeivel segít Gáspáréknak. Párja, Panni  azonnal igent mondott a felvetésre és elkezdődött a program szervezése. Többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, ki színpaddal, ki üdítőkkel, ki pedig a terasz bővítéséhez szükséges bútorokkal, vagy éppen hűtővel segített. 

Vasárnap nagyüzem volt a Szilády-gimnázium mögött. A máskor csendesebb utca ezúttal a színesebb oldalát mutatta. A PalacsintaPont csapatának valamennyi tagja szorgoskodott, hogy mindenki időben megkapja a finomságokat. Délután pedig Gáspár Imre és családja vendégeskedett a rendezvényen. Imi örömmel újságolta, hogy a napokban előrehozott emelt angol érettségit tett, mégpedig az előzetes jelzések alapján remek eredménnyel. Megtudtuk azt is tőle, hogy a minden szempontból megfelelő protézist hamarosan megkapja, a szükséges rehabilitáció miatt nem kell elutaznia, azt helyben is meg tudják oldani. A fiatalember rengeteget mosolygott, mint mondja: ez is erőt ad neki. 

A programot Szarvas Panni és Kis Dávid (gitár) 40 dalból álló koncertje színesítette, amely ideje alatt megtelt a terasz. A jótékonysági akció sikeres volt, tart még a pénzügyi összegzés. - Ötven liter tészta, egy tucat üveg Nutella elfogyott, háromszoros teltház volt a háromszorosára növelt teraszon. Több mint 2 órányi élőzene volt, rengeteg mosolyt kaptunk, jó néhány könnycseppet láttunk. Megszámlálhatatlan mennyiségű jókívánságot tolmácsoltak nekünk és Iminek is. Volt, aki még hétfőn is jelezte, hogy a jótékonysági akcióban segítene - mondta Szarvas Panni és Csóti Gábor, akik a közeljövőben adják majd át a családnak az összegyűlt pénzt.