Savanyú máj is készül a Halasi Szüreti Fesztiválon
Közélet

Savanyú máj is készül a Halasi Szüreti Fesztiválon

Kiskunhalas jellegzetes étele, a savanyú máj is elérhető lesz a 45. Halasi Szüreti Fesztiválon. Sós Dezső életműdíjas közétkeztetési mesterszakács főzi majd a finomságot, Halas főterén a fesztivál zárónapján. A látványfőzést követően szeptember 8-án, vasárnap 11 órától, a megváltott kupon ellenében lehet vinni az ételből.

A savanyú máj kuponra szeptember 4-től a Turisztikai irodában –városháza torony felőli sarkánál -, szeptember 6-tól a főtéri információs sátornál is – Spar előtt –be lehet fizetni.

A helyi értéktárba is bekerült halasi savanyú máj ötvözi a magyar konyha jellegzetességeit. Elkészítésének módja: sertéspörköltet főznek, fűszerezik törött paprikával, sóval, fokhagymával és köménymaggal.

A májat megabálják, felszeletelik. A vékonyan felkarikázott hagymát ecetes, sós, cukros lében megfőzik. Végül rétegezve tálalják, sós burgonyával és fehér kenyérrel kínálják. Az alapanyag válogatástól függően kis eltéréssel többféle elkészítési módja is van ennek a helyi specialitásnak. A recept ITT érhető el.