Tipikus halasi
Kiskunhalason és környékén népszerű ez az általában disznóvágások alkalmával készített ételkülönlegesség. Azoknál, akik szeretik a magyaros ízeket, biztosan nagy sikere lesz a...
Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 50 dkg sertéscomb, 1 kg hagyma, zsír, darált kömény, fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 db babérlevél, pirospaprika, só, cukor, ecet
Elkészítés: A felolvasztott zsiradékban apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom. A tűzről félrehúzva pirospaprikával megszórom, elkeverem, hozzáadom a kockára vágott, megmosott húst. Sózom, kevés vizet adva hozzá rövid lében lefedve párolom. Fűszerezem darált köménnyel, fokhagymával, zöldpaprikával és a végén paradicsommal. A sertésmájat sós lében megabálom, amikor kihűlt, vékony lapokra szeletelem. A hagymát karikára vágom, és annyi vízben, hogy ellepje, felteszem főni. A főzőlébe kerül babérlevél, majd ízesítem, sóval, cukorral és ecettel. Amikor a hús megpuhult a pörkölthöz adom a májat és a hagymát. A hagyma savanyú levéből is egy keveset öntök hozzá, és összeforralom. Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával kínálhatjuk.
Készítse el Ön is ezt a finomságot, és ossza meg velem tapasztalatait e-mailben az attila@halasmedia.hu címen!
Szöveg: Rita asszony
Fotó: Szőri Attila