Több tonnányi szemetet gyűjtöttek össze a halasi sportolók (galéria)
Közélet

Több tonnányi szemetet gyűjtöttek össze a halasi sportolók (galéria)

Traktorgumi, forgalmi engedély, macskatetem egy zsákban. Többek között ezekre is rátaláltak szombaton délelőtt azok az önkéntesek, akik részt vettek a Tesz-Vesz Város programban a Sóstó környékén és a kerékpárút mentén. Vincze Attila hívó szavára több mint 100 sportoló, edző, szülő gyűlt össze és szedett össze több tonna eldobált hulladékot. 

Atléták, birkózók, futók, horgászok, kerékpárosók, kézilabdázók, labdarúgók, ökölvívók, teniszezők, a Sport az Esélyért Egyesület tagjai, edzők szülők gyülekeztek szombaton reggel a Sóstó Csárda parkolójában. A pénteken elkezdődött Tesz-Vesz Város program részeként mozdultak meg a halasi sportegyesületek tagjai Vincze Attila hívó szavára. A képviselő szervezésében a Sóstó környékét, valamint a tázlári elágazástól Kiskunhalasig, a kerékpárút mentén szedték a szemetet az önkéntesek. Előzetesen 90 fő jelezte részvételét, de ettől jóval többen voltak. Az egyesületek részéről az utánpótlás is képviseltette magát. Kesztyűről, zsákokról a város gondoskodott.

Elképesztű mennyiségű szemetet gyűjtöttek zsákokba a résztvevők. Műanyag üveg, fémdoboz, rengeteg zsacskó, összetört szék, gumiabroncs, egy forgalmi engedély került elő, a parkerdőből pedoig egy zsákba tett macskatetemet találtak a kézilabdások. Összeségében több tonnányi hulladékot szállítottak el a helyszínekről. - Városi, sportolói összefogás hatalmas volt, álmomban sem gondoltam, hogy ilyen sokan megtiszteltek és szorgos kezeitek több tonna hulladékot, szemetet gyűjtenek. Büszke vagyok a városi egyesületekre! Hajrá Kiskunhalas! - írta a közösségi oldalán Vincze Attila. (Részletek a hétfőn 19 órakor kezdődő híradóban.)