(►) Gyümölccsel fizettek a portékáért az ovisok
Kultúra

(►) Gyümölccsel fizettek a portékáért az ovisok

Nem múlik el úgy ősz a Bóbita Óvodában, hogy ne szerveznék meg az Aprók vásárát. Idén is népviseletbe bújtak az óvodások, hogy így kínálják a saját kézzel készített portékáikat, vásárolni pedig ezúttal is egy-egy őszi gyümölcsért cserébe lehetett.

Gyermekzsivajtól volt hangos a Bóbita-ovi udvara. A gyerekekre ebben az évben is sok meglepetés várt az Aprók vásárán.

- Ezzel a programunkkal a Mihály-napi vásárok hangulatát őrizzük. Régen, szeptember 29-én behajtották az állatokat a rétről, leszüretelték, amit még le kellett. Megtartották az elszámolást és a vásárokat. Többek között ezeket idézzük fel a gyerekekkel ilyenkor. A mi vásárunk úgy zajlik, hogy az ovisok hoztak magukkal őszi gyümölcsöket, és egy almáért vagy körtéért cserébe vásárolhatnak maguknak apró tárgyakat, finomságokat, amik mind kézzel készültek – tudtuk meg Nagy-Kálózi Mónika szervező óvodapedagógustól.

A mulatság most is néptánccal indult. Az óvónők vezetésével kört alkottak a gyerekek, hogy aztán a zene ritmusára mozogjanak együtt kicsik és nagyobbak. A táncprodukció végén megtapsolták egymást a szereplők.

(cikkünk a videó alatt folytatódik!)

Majd jöhetett a leginkább várt momentum. Az ovisok kis kosaraikkal a kezükben körbejárták az udvaron felállított standokat. Festett kavicsok, színes ékszerek, apró játékok cseréltek gazdát a délelőtt folyamán. A megszerzett portékákat aztán büszkén mutatták meg egymásnak a kicsik.

A helyszínen készült fotók és interjúk a Halas Televízió október 4-én, pénteken 19 órakor kezdődő Hírnapló című műsorában lesznek láthatók. Addig is tekintsék meg fotógalériánkat és rövid videós összeállításunkat!